Shelly Flood

Deze slimme Shelly Watersensor zorgt voor een veilig gevoel als je de wasmachine of vaatwasser aan zet en de deur uit gaat. Bij water detectie ontvang je een melding op je smartphone dat er lekkage gedetecteerd is, en via een scène automatisch de wasmachine of vaatwasser uitgeschakeld wordt via de Shelly Plug.

De Smart Home Shelly Flood Sensor is een universele Wifi water & temperatuur sensor, met een prachtig design, en werkt op een CR123A – 3V batterij die tot wel 18 maanden meegaat. Ontworpen voor binnen en buiten registreert deze sensor de temperatuur en detecteert lekkage. Helaas detecteert de sensor geen regen aangezien hierin te weinig geleidende deeltjes zitten. De temperatuur historie wordt tot wel een jaar bewaard in de cloud. De sensor geeft een akoestisch alarm en/of notificatie op je smartphone of tablet met een melding van temperatuursverandering of lekkage.

Shop nu!

Informatie

Installeer de Shelly Flood volgens de gebruiksaanwijzing, maak verbinding via WiFi met de Shelly App, en koppel de module.
Let op dat je de Shelly Flood even “wakker” maakt door op het knopje te drukken voordat je wijzigingen doorvoert.
Plaats de Shelly Flood op de grond, bijv. op een plek waar lekkage kan worden verwacht, zoals bij je wasmachine of vaatwasser. Eenvoudiger kan niet!

Aangezien de module ‘slaapt’ om batterij te sparen, en slechts een aantal keer per dag “ontwaakt”, zal de lokale HTTP server (poort 80) meestal niet bereikbaar zijn totdat je deze wakker maakt.

Wil je liever niet gebruik maken van de Shelly cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. Shelly Flood ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus, met real-time monitoring en eenvoudige integratie.

Specificaties

Voeding:Batterij CR123A – 3V (niet inbegrepen)
Inputs:n.v.t
Multisensor:Water,Temperatuur
Protocol:WiFi 2,4GHz, 802.11 b/g/n
Dimensie:70 x 19 mm