Shelly H&T

Met de ultra kleine Shelly H&T (Humidity & Temperature) WiFi Sensor heb je inzicht in de luchtvochtigheid en temperatuur in huis of op kantoor. Vaak onderschat, maar luchtvochtigheid is zeer belangrijk voor jouw gezondheid, en die van je huis (denk bijv. aan schimmel.) Aanbevolen wordt een luchtvochtigheid tussen de 30-50 procent, met als ideaal 45 procent. Maak slimme scènes (scenario’s) en schakel automatisch de luchtbevochtiger in met de Shelly WiFi Plug, automatiseer je ventilatiesysteem, en schakel automatisch je elektrische (vloer)verwarming voor een comfortabele temperatuur in de (bad)kamer. Werkt stand-alone, dus geen dure Hub of Gateway nodig.

Shop nu!

Informatie

De Shelly HT werkt op een CR123A long-life 3V batterij (ca. 12-16 maanden, batterij niet meegeleverd) en kun je plaatsen waar je wil, in de buurt van WiFi bereik. Met zijn prachtige design, verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart, past de sensor in elk interieur. De sensor meet continu de luchtvochtigheid en temperatuur in zijn directe omgeving, en bewaard deze gegevens tot wel één jaar gratis in de cloud. Via de gratis App heb je inzicht in de gegevens en kun je eenvoudig slimme scènes maken, met volledige controle over de luchtvochtigheid en temperatuur in huis of op kantoor, voor een gezond en comfortabel klimaat .
Perfect te combineren met de Shelly Plug of Shelly Plus 1 relais schakelaar.

Er is nu ook een Shelly Plus H&T beschikbaar met Display.

Plaats de Shelly H&T, druk op de knop voor verbinding via WiFi via de Shelly App, en koppel de sensor. Eenvoudiger kan niet!
Let op dat je de Shelly H&T even “wakker” maakt door op het knopje te drukken voordat je wijzigingen opslaat.
En wil je vaker pollen d.m.v. lagere drempel waardes voor meer up-to-date informatie, maar niet steeds batterijen verwisselen, bestel dan tevens het witte of zwarte Shelly H&T USB power supply kapje erbij. De Shelly H&T stuurt dan elke 10 minuten een update van de temperatuur & vochtigheid.

De Shelly HT heeft een ESP8266 flash chip ingebouwd. Dit maakt het mogelijk je eigen of alternatieve firmware te flashen, zoals bijvoorbeeld Tasmota. Hiervoor is wel een USB-to-UART 3.3V en minimaal 350mA adapter nodig, zoals onze FTDI adapter. Flashen gaat eenvoudig via de direct te bereiken pins aan de binnenkant. LET OP: aangezien deze sensor regelmatig in slaap-modus verkeert om batterij te sparen adviseren wij niet te flashen, tenzij je precies weet wat je doet!

Aangezien de module slechts een aantal keer per dag “ontwaakt” om batterij te sparen, zal de lokale HTTP server (poort 80) meestal niet bereikbaar zijn. Maak dus de sensor even wakker door 1x op het knopje te drukken als je iets wil wijzigen.

Wil je liever niet gebruik maken van de Shelly cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. Shelly H&T ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus.

Specificaties

Voeding:3V Batterij CR123A (niet inbegrepen)
Inputs:GPIO flash/debug
Multisensor:Luchtvochtigheid & Temperatuur
Protocol:WiFi 2,4GHz, 802.11 b/g/n
Dimensie:35 x 45 x45mm