Shelly I3

Schakel met je wandschakelaar(s) draadloos je lampen, zonnescherm of rolluik. Maak eenvoudig slimme scènes (scenario’s) in de gratis App voor je huisautomatisering. Ook stembediening met Google Assistant of Amazon Alexa is mogelijk; “Hey Google, zet de tafellamp aan”. De Shelly i3 is EOL, z’n opvolger is de Shelly Plus i4.

De Shelly i3 is een slimme kleine WiFi inbouw schakelaar voor jouw Smart Home Systeem, welke je kunt inbouwen achter je wandschakelaars. De open source zorgt ervoor dat je Shelly i3 met nagenoeg elk huisautomatisering systeem kunt integreren. Maar Shelly heeft ook een eigen App waarmee je eenvoudig en goedkoop een Smart Home Systeem opzet zonder de kosten van een Gateway/Hub. De Shelly i3 slimme schakelaar ondersteunt 110-240VAC of 24-60VDC, maar heeft geen outputs (geen relais.) Het is de bedoeling dat de Shelly i3 andere Shelly relais of slimme stekkers draadloos aanstuurt, met tot 3 inputs voor 8 acties per knop en dus maximaal 24 scènes;
– Aan/Uit (wipschakelaar)
– Aan/Uit Kort drukken (impulsdrukker)
– Lang drukken (impulsdrukker)
– 2x Kort drukken (impulsdrukker)
– 3x Kort drukken (impulsdrukker)
– Kort + Lang drukken (impulsdrukker)
– Lang + Kort drukken (impulsdrukker)

Shop nu!

Informatie

Installeer Shelly i3 volgens de gebruiksaanwijzing, maak verbinding via WiFi met de Shelly App, en koppel je Shelly i3 met andere Shelly’s via Actions of Scènes. Eenvoudiger kan niet! Werkt perfect i.c.m. de GIRA 3-voudige pulsdrukker

De Shelly i3 schakelaar ondersteunt 110-240VAC of 24-60VDC en heeft een ESP8266 met 4MB flash chip ingebouwd. Dit maakt het mogelijk je eigen of alternatieve firmware te flashen, zoals bijvoorbeeld Tasmota of HomeKit. Hiervoor is wel een USB-to-UART 3.3V en minimaal 350mA adapter nodig, zoals onze FTDI adapter. En het mooie is, je hoeft de Shelly niet eens open te maken. Flashen gaat eenvoudig via de direct te bereiken pins aan de buitenkant.
LET OP: sluit NOOIT de Shelly i3 op het voedingsnet aan tijdens flashen!

Maar waarom flashen? De Shelly i3 heeft een ingebouwde HTTP webserver (poort 80), welke fungeert als een simpele webpagina waarmee de gebruiker de Shelly i3 kan integreren.

Wil je liever niet gebruik maken van de Shelly cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. Shelly i3 ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus, met real-time monitoring en eenvoudige integratie. Wil je meer weten? Lees dan ons Shelly WiFi Switch Blog.

Specificaties

Voltage:110-240VAC, 24-60VDC
Vermogen:n.v.t. (geen outputs)
Verbruik:onbekend
Protocol:WiFi 2,4GHz, 802.11 b/g/n
Dimensie:36,7 x 40,6 x 10,7 mm

Aansluitschema’s

Hieronder kan je verschillende aansluitschema’s vinden die bij de Shelly I3 passen en werken.