Shelly Plus H&T

Met de Shelly Plus H&T (Humidity & Temperature) WiFi Sensor heb je inzicht in de luchtvochtigheid en temperatuur in huis of op kantoor. Vaak onderschat, maar luchtvochtigheid is zeer belangrijk voor jouw gezondheid, en die van je huis (denk bijv. aan schimmel.) Aanbevolen wordt een luchtvochtigheid tussen de 30-50 procent, met als ideaal 45 procent. Met de hulp van de Shelly Plus HT, het display en de gratis App is dit een fluitje van een cent. Maak slimme scènes (scenario’s) en schakel automatisch de luchtbevochtiger in met de Shelly WiFi Plug, automatiseer je ventilatiesysteem, en schakel automatisch je elektrische (vloer)verwarming of Shelly TRV voor een comfortabele temperatuur in de (bad)kamer.

Shop nu!

Informatie

De Shelly Plus HT werkt op 4x AA 1,5V batterijen (ca. 1 jaar, batterijen niet meegeleverd) of via een USB-C lader (niet meegleverd) en kun je plaatsen waar je wil, aan de muur of neerzetten met meegeleverde standaard, als het maar in de buurt van WiFi bereik is. Met zijn prachtige design en laag verbruik E-ink display past de sensor in elk interieur. De sensor meet continu de luchtvochtigheid en temperatuur in zijn directe omgeving, en bewaard deze gegevens tot wel één jaar gratis in de cloud. Via de gratis App heb je inzicht in de gegevens en kun je eenvoudig slimme scènes maken, met volledige controle over de luchtvochtigheid en temperatuur in huis of op kantoor, voor een gezond en comfortabel klimaat .
Perfect te combineren met de Shelly Plug of Shelly Plus 1 relais schakelaar.

Plaats de Shelly Plus H&T, druk op de knop voor verbinding via WiFi via de Shelly App, en koppel de sensor. Eenvoudiger kan niet! Let op dat je de Shelly Plus H&T even “wakker” maakt door op het knopje te drukken voordat je wijzigingen opslaat.
En wil je vaker pollen d.m.v. lagere drempel waardes voor meer up-to-date informatie, maar niet steeds batterijen verwisselen, sluit ‘m dan aan via de USB-C aansluiting. De Shelly Plus H&T stuurt dan vaker een update van de temperatuur & vochtigheid.

De Shelly Plus HT heeft een ESP32 4MB flash chip ingebouwd. Dit maakt het mogelijk je eigen of alternatieve firmware te flashen, zoals bijvoorbeeld Tasmota. Hiervoor is wel een USB-to-UART 3.3V en minimaal 350mA adapter nodig, zoals onze FTDI adapter. Flashen gaat via de pins aan de binnenkant. LET OP: aangezien deze sensor regelmatig in slaap-modus verkeert om batterij te sparen adviseren wij niet te flashen, tenzij je precies weet wat je doet!

Wil je liever niet gebruik maken van de Shelly cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. Shelly Plus H&T ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus.

Specificaties

Voeding:4xAA 1,5V (ca. 1 jaar) of via USB-C
Inputs:USB-C
Multisensor:Temperatuur en Vochtigheid
Protocol:802.11 b/g/n
Dimensie:70x70x26 mm (met standaard 70x70x45 mm)