Shelly Pro 1

Automatiseer je groepenkast of stroomcircuits eenvoudig en goedkoop met deze slimme Shelly PRO 1 WiFi en LAN DIN-Rail schakelaar. Schakel of automatiseer tot 1 groep met je smartphone van waar ook ter wereld, of stel handige schakelschema’s en scènes in via de Shelly App. Geen dure Gateway of Hub nodig!

Let op: De nieuwe versie heeft geen DC voedingsaansluiting, en de Shelly Pro is niet ter vervanging van je groep/aardlekschakelaar.

Wanneer je bijvoorbeeld je verlichting en apparaten op één groep aansluit kun je deze met één druk op de knop aan/uit zetten, handig voor op kantoor. Vergeet nooit meer het licht uit te doen, voorkom lek-stroom van standby apparatuur. Ook stembediening met Google Assistant of Amazon Alexa is mogelijk.

Shop nu!

Informatie

Deze slimme WiFi en LAN DIN-Rail schakelaar kun je inbouwen in je groepenkast, en schakelt 1 groep van maximaal 16A (3680W.) Installeer de Shelly PRO 1 en maak verbinding via Bluetooth voor eenvoudig koppelen aan de App. Klik in het menu op Add Device en volg de instructies. Daarna kun je de schakelaar draadloos bedienen met de App van waar ook ter wereld, opnemen in slimme scènes (scenario’s) en timers instellen.

De Shelly PRO 1 heeft de nieuwe ESP32 processor aan boord, ondersteunt mjS scripting, en heeft tevens een lokale HTTP server (poort 80), welke fungeert als een simpele webpagina waarmee de gebruiker de basis parameters kan instellen. En zo kun je de Shelly PRO 1 aansturen via web-requests en integreren met jouw domotica of smart home systeem. Via het potentiaalvrije relais (dry contact) kun je elke spanning schakelen die je wil.

Wil je liever niet gebruik maken van de gratis cloud service, maar toch je apparaten op afstand kunnen bedienen? Geen probleem. Shelly PRO 1 ondersteund ook basic MQTT (Message Queue Telemetry Transport) voor betrouwbare verbindingen via een centrale bemiddelaar: de MQTT-broker. De betrokken apparaten communiceren alleen met de broker en kennen elkaar onderling verder niet. Ze hoeven de ip-adressen en de technische details van de andere deelnemers dus niet te weten. Veilig en betrouwbaar dus, met real-time monitoring en eenvoudige integratie. Wil je meer weten? Lees dan ons Shelly WiFi Switch Blog.

Aansluitschemas

Hieronder kan je verschillende aansluitschema’s vinden voor de Shelly Pro 1.