Als je zonwering hebt wil je natuurlijk niet dat deze erg nat wordt. In plaats van iedere keer zelf je zonwering in te klappen als het gaat regenen, kan je dat ook gewoon door je Shelly laten doen. Hier laten wij je zien hoe dat moet.

Wat kan je zonwering hierna doen:

  • Je Shelly 2.5 zal via Weather Underground het weer opvragen. Wanneer er regen voorspeld is in de komende minuten zal deze je rolluik inklappen.

Configureren

Stap 1

Begin met het koppelen van je Shelly 2.5 in de Google Home app. Dit kan je doen met de instructies van Shelly. Om dit te kunnen moet je Shelly 2.5 beschikbaar zijn in de Shelly Cloud.

Stap 2

Begin met het installeren van de IFTTT-app op je telefoon. Hiervoor heb je een IFTTT-account nodig. IFTTT zal de bemiddelaar zijn tussen jouw shelly en de weervoorspelling. App klaar? Mooi!

Ontdek het op Google Play

Stap 3

Maak een applet aan. Dit kan je doen door op het hoofdscherm op “Get more” te klikken. Kies dan voor “Make your own from scratch”.

Voeg bij “This” Weather Underground toe. Kies voor “Current condition changes to” en kies voor “Rain”. Zorg er ook voor dat je de locatie juist instelt. Klik dan op “Create trigger”

Kies voor de “That” actie Google Assistent. Selecteer je Shelly 2.5 en kies de actie “Close blinds”.