Shelly Plus Add-ON

Met deze Shelly Plus Add-on voor de Shelly Plus serie kun je tot 5x DS18B20 waterdichte temperatuur sensoren aansluiten of 1x DHT22 temperatuur- en vochtigheidssensor (apart bestellen.) Handig voor accurate temperatuurmeting voor je aquarium, zone (vloer)verwarming, of de vochtigheid in de badkamer te meten t.b.v. slimme ventilatie. Past op alle Shelly Plus actoren, zoals bijvoorbeeld de Shelly Plus 1 of Plus 1PM.

Maak slimme (cloud) scénes op basis van temperatuur en/of vochtigheid, bekijk de historie in de grafieken. De Add-on heeft MQTT, CoAP en API support.

Shop nu!

Informatie

De los aan te sluiten 1mtr of 3mtr lange DS18B20 temperatuursensor is digitaal, en heeft zelfs over langere afstanden geen signaal problemen! De digitale temperatuursensor is redelijk nauwkeurig (± 0,5 ° C over een groot deel van het bereik) en kan tot 12 bits aan precisie geven van de ingebouwde digitaal-naar-analoog omzetter. Werkt geweldig met elke microcontroller met behulp van een enkele digitale pin en u kunt zelfs meerdere op dezelfde pin aansluiten, elk heeft nl. een geprogrammeerde unieke 64-bit ID om ze te onderscheiden. Bruikbaar met 3.0-5.0V-systemen.

De los mee te bestellen DHT22 is een betaalbare digitale Temperatuur- en Vochtigheidssensor. Met behulp van een capacitieve vochtigheidssensor en een thermistor meet deze de omgevingslucht en verzendt deze waarden als een digitaal signaal naar de gegevenspin die je aansluit op de Shelly Add-On (solderen geeft de meest betrouwbare verbinding.) De sensor is gemakkelijk te gebruiken, maar vereist een precies tijdsverloop om de gegevens exact op te nemen. De meting vindt om de 2 seconden plaats;

  • Nauwkeurigheidswaarde: 0,1
  • Vochtigheidsbereik: 0-100% RV
  • Temperatuurbereik: -40 ~ 80 ℃
  • Nauwkeurigheid vochtigheidsmeting: ± 2% RV
  • Meetnauwkeurigheid temperatuur: ± 0,5 ℃


LET OP: je kunt de DS18B20 en DHT22 niet combineren. En je kunt maar 1x een DHT22 sensor aansluiten.
Er zijn tevens vele andere soorten sensoren aan te sluiten, zoals bijv. een waterlevel sensor.